Pijnloze bindweefselmassage met 21.600 stimulaties per minuut


Ik wil contact

Elke behandeling is maatwerk

Bij De Benen Kliniek geven we geavanceerde mechanische bindweefselmassage. Hiermee is een hoge microstimulatie van de fascia mogelijk, tot 21.600 impulsen per minuut.

De behandeling wordt, afhankelijk van te kiezen programma’s, snelheden, applicatoren, beweegrichting, ritmiek en het kiezen van aanvullende Led- en/of Laser-toepassingen, op verschillende manieren ingezet.

Deze bindweefselmassagetechniek wordt bij De Benen Kliniek gecombineerd met specifieke kennis van beenproblematiek. Zo kunnen we het uiterlijk en klachten bij lymfoedeem, lipoedeem, blessures, huidverslapping en cellulite optimaal aanpakken. Ook zijn de behandelingen in te zetten voor en na operatieve ingrepen, zoals knieoperaties en liposuctie.

Elke behandeling bij De Benen Kliniek is dan ook maatwerk en wordt aangepast aan de conditie van de huid, staat van het weefsel en de wensen van de cliënt.

 

Pijnloze stimulatie

De hoogwaardige mechanische bindweefselmassage van De Benen Kliniek geeft heel kleine impulsen af aan de fascia, die tot diep in het weefsel doordringen.

Led stimuleert daarnaast de productie van collageen en elastine, wat de elasticiteit en stevigheid van het weefsel verhoogt.

Laser stimuleert vetvermindering en helpt bij vermindering van cellulite door het natuurlijke celmetabolisme te activeren.

De behandeling:

 

Het belang van de fascia

Vroeger werd gedacht dat de fascia, een ander woord voor bindweefsel – een afgebakend ‘laagje’ was tussen de huid en de spieren. Dankzij onderzoek weten we nu dat onze fascia vrijwel alles met elkaar verbindt en trillingen doorgeeft die aanzetten tot herstel.

Impulsen die aan de buitenkant worden afgegeven, zoals bij mechanische bindweefselmassage, geven de fascia door aan dieper gelegen weefsel. Zoals wanneer je een draadje aanraakt in een spinnenweb: dit is zichtbaar in het hele web. Zo wordt herstel van het bindweefsel in gang gezet.

Onze botten, gewrichten, bloedvaten, lymfevaten, banden, pezen, spieren en zenuwen worden omgeven door fascia en hebben soepel en gezond bindweefsel nodig om goed te functioneren.

Meer over de fascia en de rol ervan bij aandoeningen en blessures in dit blog Waarom werken we op de fascia?

 


Ik wil contact